Energie

România a intrat din nou în vizorul Comisiei Europene: CE investighează sprijinul acordat de autorităţile române către Compania Naţională a Uraniului

România a intrat din nou în vizorul Comisiei Europene:...

Autor: Marian Avram

08.05.2018, 13:55 91

La sfârşitul anului trecut, România a notificat Comisia Europeană cu privire la planul de restructurare a CNU, care prevede acordarea unui sprijin de circa 95 de milioane de euro pentru CNU, sub formă de granturi sau subvenţii.

Potrivit unui comunicat emis de către Comisia Europeană, normele europene privind ajutoarele de stat permit unui stat membru să intervină în sprijinul unei companii aflate în dificultate financiară doar în condiţii specifice şi cu condiţia ca respectiva companie să contribuie la costurile restructurării sale.

”În acest stadiu, Comisia îşi exprimă îndoiala că ajutorul acordat pentru restructurare îndeplineşte aceste condiţii”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

În cursul investigaţiei vor fi evaluate următoarele aspecte: dacă planul de restructurare propus ar putea restabili viabilitatea pe termen lung a CNU fără ca acesteia să i se acorde în continuare un ajutor de stat, acă CNU sau investitori de pe piaţă contribuie suficient la costurile de restructurare, garantând astfel ca planul de restructurare nu se bazează în principal pe fonduri publice şi ca ajutorul este proporţional, precum şi dacă România are în vedere măsuri corespunzătoare pentru a limita denaturările concurenţei generate de ajutor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO