Energie

România a intrat în „careul de aşi“ global la casele solare. Ce urmează de acum încolo? Aflaţi la ZF Power Summit, 19-20 februarie

Mihai-Toader Pasti, co-fondator şi manager de proiect EFdeN, vine la ZF Power Summit 2019

Mihai-Toader Pasti, co-fondator şi manager de proiect EFdeN, vine la ZF Power Summit 2019

Autor: Roxana Petrescu

13.02.2019, 00:05 837

Echipa EFdeN, cea care se ocupă de dezvoltarea locuinţelor solare cu scop educaţional şi de cercetare, a câştigat anul trecut la Dubai locul patru în cea mai mare competiţie glo­bală a caselor solare, Solar Deca­thlon, aceasta fiind cea mai bună performanţă obţinută de România la acest concurs.

Membrii echipei sunt studenţi ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, ai Universităţii de Arhitec­tură şi Urbanism Ion Mincu, ai Uni­versităţii Politehnica Bucureşti şi ai Universităţii Bucureşti, iar aventura lor în Dubai a durat 45 de zile, timp în care au concurat cu 14 echipe din state precum SUA, Australia, Franţa, Italia, Olanda şi echipe din Asia şi Orientul Mijlociu.

La finalul a 2 ani de pregătiri în România şi 2 săptămâni de compe­tiţie în Dubai, EFdeN a terminat pe locul 4 în clasamentul general mondial al Solar Decathlon. Casa EFdeN Signature, proiectată şi construită de tineri români, este una dintre cele mai sustenabile case din lume, este 100% electrică, automa­tizată şi îşi produce singură energia de la soare. Industrializarea acestui proiect ar putea reprezenta un pas important pentru România mai ales în zorii apariţiei unei noi categorii de jucător în domeniul energetic: prosumatorul (acel consumator de energie de mici dimensiuni care-şi poate acoperi singur consumul prin producţia proprie de electricitate).

Care sunt paşii următori pentru acest proiect făcut de noua generaţie de energeticieni din România? Care sunt şansele ca această casă să treacă de la prototip la faza industrială? Care sunt noutăţile legate de legislaţia dedicată prosumatorilor?

Mihai-Toader Pasti, cofondator şi manager de proiect EFdeN, vine la ZF Power Summit 2019 pentru a răspunde, alături de alţi speakeri, la întrebările de mai sus.

ZF Power Summit, conferinţa care s-a transformat într-o referinţă pentru piaţa energiei prin calibrul invitaţilor săi şi prin calitatea dezbaterilor, va avea loc anul acesta în perioada 19-20 februarie la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, din Bucureşti.

Pentru informaţii actualizate despre acest eveniment, accesaţi www.zf.ro/conferinte pentru a vedea lista completă a speakerilor, dar şi agenda ZF Power Summit 2019 pe pagina dedicată conferinţei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO