Energie

România, în plină tranziţie energetică, cu firme-cheie în genunchi: Romelectro, compania care a proiectat 90% din toată energia României, şi-a cerut insolvenţa

România, în plină tranziţie energetică, cu...

Autor: Roxana Petrescu

17.01.2022, 11:24 1652

Romelectro, cel mai mare contractor românesc pentru proiecte energetice, şi-a cerut insolvenţa, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe 14 ianuarie. Ultimul proiect major al companiei a fost centrala Romgaz de a Iernut, un eşec în contextul în care lucrările au demarat în 2016, aveau ca deadline anul 2019 şi nu sunt nici acum gata din cauza unor probleme multiple.

“Despre capabilităţile grupului Romelectro, referinţele vorbesc de la sine: proiectare şi inginerie complexă pentru mai mult de 15.000 MW în centralele electrice convenţionale şi nucleare, reprezentând 90% din capacitatea totală instalată în România; programe complexe de reabilitare pentru mai mult de 3.000 de MW; inginerie şi design pentru mai mult de 150 de staţii de înaltă tensiune şi aproximativ 22.000 km de LEA proiectate sau executate”, se arată pe site-ul companiei.

Intrarea în insolvenţă a Romelectro vine într-un moment extrem de complicat în contextul în care România se află în plină tranziţie energetică, identificarea forţei de muncă şi a companiilor locale capabile să realizeze proiecte energetice fiind una dintre provorăile majore asociate acestui fenomen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO