România se află pe locul 4 în Europa la producţia de ţiţei şi gaze, dar încasează doar 1 miliard de lei din redevenţe

Secțiune susținută de Medlife Logo

3 nov 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Petru Ianc, fost director în Ministerul Economiei: „E greu de spus care va fi impactul majorării acestor redevenţe la bugetul de stat. Paradoxul constă în faptul că gazul din Marea Neagră, pentru care s-au propus redevenţe mai mari, va ajunge în Austria, prin conducta BRUA, în condiţiile în care în Dobrogea există încă oameni care nu au gaz“

♦ Petrom a plătit anul trecut redevenţe în valoare de 579 mil. lei, potrivit raportului publicat de companie ♦ Producătorul naţional de gaze naturale Romgaz Mediaş a plătit redevenţe de 240 mil. lei ♦ Suma cumulată plătită de cele două companii reprezintă  mai mult de jumătate din totalul de aproximativ un miliard de lei, bani din redevenţe pe care îi încasează anual România.

Proiectul de lege pus în dezbatere de Ministerul E­co­nomiei privind regle­men­­tarea sistemului de re­devenţe prevede sume mai mari pentru producătorii care ex­ploa­tează resursele din Marea Neagră. În proiect nu figurează însă impactul pe care îl vor avea asupra bugetului de stat noile redevenţe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.11.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
redevente
, romania
, incasari
, gaze
, petrol
, productie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide