România, tot mai puţin prezentă pe piaţa regională de energie: exporturile au scăzut cu aproape 15% în primele trei luni

Secțiune susținută de Medlife Logo

17 mai 2018 Autor: Roxana Petrescu

Cu un parc de producţie care depăşeşte cu mult nevoile interne de consum, electricitatea locală nu-şi mai găseşte locul pe pieţele din regiune, după cum arată datele din primul trimestru al anului. De altfel, în ultimii trei ani importurile de energie ale României au crescut de 3,4 ori, în contextul în care exporturile s-au redus cu 20%.

„Analizând evoluţia componentelor balanţei energetice, în perioada ianuarie-martie 2018, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, consumul intern net a crescut cu 3,2% iar producţia netă de energie a crescut cu 1,5%. Schimburile trans­frontaliere de export au scăzut cu 14,9% faţă de perioada similară din 2017, în timp ce fluxurile transfrontaliere de import au înregistrat o scădere de 12,2%“, se arată într-un raport publicat de Transelectrica, operatorul sistemului naţional de transport al energiei electrice.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
energie
, crestere
, scadere
, romania
, exporturi
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide