Energie

Romgaz vrea să vândă jumătate din cota deţinută la două proiecte petroliere din Polonia

Compania Romgaz este cel mai mare producător de gaze din ţară

Compania Romgaz este cel mai mare producător de gaze din ţară

Autor: Radu Bostan

07.04.2014, 00:06 150
Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător de gaze din ţară, se află în negocieri cu o companie americană căreia să-i cedeze un pachet de 50% din cota sa de participare la două perimetre de explorare petrolieră în Polonia.
 
Romgaz doreşte să-şi reducă astfel expunerea pe două perimetre cu rezerve încă nedovedite, iar, în plus, cumpărătorul va plăti factura lucrărilor de foraj, de circa 6 milioane de euro pentru fiecare sondă.
 
Romgaz deţine din anul 2008 o participaţie de 30% în perimetrele Cybinka şi Torzym din Polonia. Operatorul este San Leon Energy, firmă cotată la bursa din Londra şi care deţine 45% din concesiune, iar restul de 25% este controlat de compania britanică Sceptre Oil & Gas. Cele două blocuri ar putea ascunde rezerve de hidrocarburi de 19,8 milioane de barili de petrol şi 350 milioane de metri cubi de gaze naturale, potrivit estimărilor San Leon Energy.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO