Energie

Rompetrol Rafinare a investit 4,6 mil. dolari într-un sistem de recuperare a gazului petrolier lichefiat (GPL)

Rompetrol Rafinare a investit 4,6 mil. dolari într-un...

Autor: Cristina Bellu

24.02.2020, 11:15 214

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, anunţă implementarea unui sistem de recuperare a gazului petrolier lichefiat (GPL) la nivelul rafinăriei Petromidia, în urma unei investiţii de 4,6 mil. dolari.

„Proiectul se înscrie în strategia Grupului de modernizare a proceselor operaţionale la nivelul unităţilor de producţie – rafinăriile Petromidia Navodari şi Vega Ploieşti. Implementarea de soluţii moderne susţine direct şi indirect direcţiile strategice pentru creşterea gradului de protejare a mediului înconjurător şi continua reducere a impactului asupra comunităţilor locale”, explică Felix Crudu Tesloveanu, Director General al Rompetrol Rafinare.

Instalaţia este proiectată pentru îndepărtarea compuşilor organici cu sulf şi a hidrocarburilor din gazele de cocsare, înainte ca acestea să fie trimise la instalaţiile de desulfurare şi, ulterior, în sistemul de gaze combustibile al rafinăriei.

Cu o capacitate de procesare a unui debit de maxim 16.000 Nm3/h, proiectul asigură o îmbunătăţire a fluxului de producţie prin recuperarea şi arderea gazelor, dar şi reducerea semnificativă a sulfului din gazele evacuate la coşurile rafinăriei – cu mult sub limita impusă de normele europene de mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO