Energie

Rompetrol Rafinare: starea celor doi colegi transferaţi la Bucureşti este stabilă, în comă indusă

Rompetrol Rafinare: starea celor doi colegi transferaţi...

Autor: Dorin Oancea

03.07.2021, 13:31 63

În acest moment, starea celor doi răniţi în explozia de la Petromidia, transferaţi la Bucureşti, este stabilă, fiind în comă indusă, conform procedurilor medicale pentru tratamentele de specialitate şi alinarea durerilor, anunţă Rompetrol Rafinare.

În urma incidentului de ieri, de pe platforma industrială Petromidia, patru angajaţi ai rafinăriei (trei din cadrul companiei Rompetrol Rafinare, unul, angajat al Rominserv), au fost spitalizaţi. Aceştia au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar doi dintre ei au fost transferaţi, ulterior, către Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca” Bucureşti, după stabilizare şi îngrijirile medicale de specialitate.

O persoană (53 de ani, lucrător instrumentare şi control) a fost deja externat, având răni minore, anunţă compania.

Al doilea (27 de ani, operator) a suferit o operaţie în zona şoldului şi este în afara oricărui pericol. Acesta este stabil, conştient şi ţinut sub observaţie de medicii constănţeni în secţia post-operatorie.

Cel mai grav rănit dintre aceştia este un angajat de 53 de ani, operator, care a fost evaluat iniţial cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafaţa corpului.

Al doilea coleg (58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei) se află în unitatea medicală din capitală cu răni pe 25-30% din suprafaţa corpului.

În acelaşi timp, Rompetrol Rafinare oferă sprijin autorităţilor de resort pentru o evaluare şi investigare rapidă a cauzelor care au stat la baza incidentului de ieri.

Conform monitorizărilor realizate intern şi de către autorităţile de mediu, în cursul zilei de ieri nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (oraşul Năvodari, comuna Corbu şi staţiunile turistice din zona limitrofă), susţine compania.

Procesele tehnologice sunt oprite, zona incidentului este securizată şi monitorizată, nu există riscuri pentru angajaţi sau mediul înconjurător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO