Rusia îşi creşte exporturile de petrol către Coreea de Nord

Secțiune susținută de Medlife Logo

7 dec 2017 Autor: Catalina Apostoiu

Într-un moment în care Statele Unite cer restricţii mai dure asupra exporturilor având drept destinaţie Coreea de Nord, Rusia pare să încerce să evite prăbuşirea totală a regimului de la Phenian, relatează Deutsche Welle. 

Preţurile motorinei şi benzinei au scăzut puternic în Coreea de Nord în ultima lună, potrivit unor rapoarte din interiorul republicii izolate, Rusia părând să-şi crească furnizările în pofida eforturilor internaţionale de a izola regimul lui Kim Jong Un.

Potrivit unor jurnalişti care scriu despre evenimente din interiorul Coreei de Nord pentru agenţia de presă Asia Press International, preţurile au început să scadă în noiembrie după mai multe luni de fluctuaţii. „Se pare că Rusia în special, dar şi China îşi pierd răbdarea cu SUA“, a declarat unul dintre corespondenţii agenţiei.

„Acestea cred că şi-au îndeplinit rolul de a pune presiune pe Coreea de Nord, dar că Washingtonul ar trebui să facă mai mult.“ 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
coreea de nord
, rusia
, exporturi
, crestere
, petrol
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide