Energie

Ruxandra Bologa, NNDKP: Cel puţin în privinţa IMM-urilor se poate interveni asupra preţului final al energiei

Ruxandra Bologa, NNDKP: Cel puţin în privinţa...

Autor: Răzvan Botea

12.10.2022, 19:03 122

Ruxandra Bologa, Partener, Coordonator al practicii de Energie si Natural Resources , NNDKP, a spus, în cadrul evenimentului ZF/NNDKP Legal & Tax ediţia a şaptea, că atât proiectele din legislaţia naţională, cât şi Regulamentul european emis vineri în contextul crizei energetice, permit ca preţurile energiei să fie plafonate pentru IMM-uri.

„Regulamentul european aprobat vineri în ceea ce priveşte criza energetică spulberă nişte tabuuri ale abordării europene asupra funcţionării pieţei energiei.  Reglementatorii europeni s-au uitat la reducerea consumului, au dat undă verde pentru reglementarea preţurilor pentru anumite categorii de clienţi finali, apoi au umblat la măsuri fiscale – au reglementat plafonarea preţului producătorului de electricitate, care este obligatorie.Cel puţin în privinţa IMM-urilor se poate interveni asupra preţului final al energiei”, a spus ea.

ZF şi casa de avocatură NNDKP organizează astăzi, 12 octombrie, conferinţa Legal & Tax, Ediţia A 7-A: Anul 2022, un an (şi) mai complicat. Impactul modificărilor fiscale şi din domeniul energiei asupra companiilor.

Întrebată care sunt cele mai mari temeri ale jucătorilor din piaţa energiei, Ruxandra Bologa a spus că depinde de activitatea companiei.

„Un furnizor cu siguranţă se va teme că nu îşi primeşte compensarea. Un producător de electricitate se poate teme că nu îşi va acoperi costurile.”

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO