Energie

Sanjeev Gupta anunţă investiţii de 1 miliard de euro în modernizarea combinatului de la Galaţi

Sanjeev Gupta

Sanjeev Gupta

Autor: Cristina Bellu

19.02.2020, 16:22 940

Alianţa GFG, condusă de miliardarul indian Sanjeev Gupta, care deţine în portofoliu şi combinatul de la Galaţi, anunţă investiţii de 1 miliard de euro în unitatea din Galaţi printr-un program pe zece ani, care include modernizarea capacităţilor de turnare, laminoare şi liniile de acoperire, precum şi instalarea unui cuptor cu arc electric, pentru a reduce emisiile de carbon.

“Prin acest pachet investiţional substanţial, pregătim LIBERTY Galaţi pentru a deveni un campion regional în producţia de oţel, precum şi începutul călătoriei către ţinta de a avea emisii neutre de carbon pe care ne propunem să o atingem până în anul 2030. (...)Strategia noastră va asigura competitivitatea şi sustenabilitatea LIBERTY Galaţi pe termen lung, astfel încât să poată reinvesti şi continua să furnizeze locuri de muncă la nivel local, pentru generaţiile următoare”, spune Sanjeev Gupta, Preşedintele Executiv al GFG Alliance.

De la preluarea activităţii, în iulie 2019, GFG Alliance a sprijinit financiar o serie de transformări operaţionale în cadrul unităţii de la Galaţi, inclusiv pornirea unei noi linii de tăiere în foi, lucrări la un nou preîncălzitor de aer pentru furnal şi proiecte cu impact pe mediu. De asemenea, Combinatul a implementat şi programe inovatoare care să permită angajaţilor şi managementului să colaboreze pentru identificarea de oportunităţi şi implementarea schimbării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO