Energie

Saxo Bank: Am creat un monstru în care prioritatea politicii, transformarea verde, alimentează criza energetică. Marea revoluţie din 2022 va fi să începem să ne construim viitorul energetic pe o bază de realism, nu de fantezie

Saxo Bank: Am creat un monstru în care prioritatea...

Autor: Roxana Rosu

25.01.2022, 10:14 224

Preţurile energiei electrice în Europa au crescut în ultimul an de zece ori mai mult decât media pe termen lung, în parte din cauza întreruperilor de aprovizionare din străinătate, dar şi agravate de lipsa sarcinii de bază, deoarece Germania închide centralele nucleare şi noile surse alternative de energie nu sunt în măsură să înlocuiască sarcina de bază critică, sunt de părere analiştii Saxo Bank.

„Pe scurt, am creat un monstru în care prioritatea politicii – transformarea verde – alimentează criza energetică. Cu cât operăm mai mult fără un plan tangibil pentru a asigura o cale fără probleme către viitorul dorit al energiei verzi, cu atât economiile noastre vor fi perturbate într-un mod haotic din cauza sarcinii de bază inadecvate, atunci când cererea de energie depăşeşte capacitatea de generare”.

În 2021, am văzut creşteri ale preţurilor la energie şi energie electrică, care nu au mai fost văzute din anii 1970, spun analiştii.

Potrivit Saxo Bank, zona politică a propus până acum un angajament şi mai profund faţă de energia verde şi a ignorat îmbunătăţirea reţelelor, atât de necesară, a transportului şi o mai bună utilizare a energiei convenţionale.

”Cea mai gravă eroare a factorilor de decizie este incapacitatea de a admite realitatea că energia alternativă singură nu poate alimenta viitorul la standardele de trai actuale. Ceea ce trebuie lumii azi este un Proiect Manhattan 2.0, de data aceasta nu pentru a construi o bombă mai mare, ci pentru a găsi şi dezvolta noi surse de energie cu densitate mai mare, cu emisii scăzute de carbon, cel mai probabil bazate pe fisiunea şi fuziunea nucleară”.

ANaliştii băncii au adăugat că marea revoluţie din 2022 va fi să începem să ne construim viitorul energetic pe o bază de realism, nu de fantezie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO