Energie

​Sebastian Enache, Monsson Group: Regenerabilele sunt singurul mediu reglementat aflat în faliment

​Sebastian Enache, Monsson Group: Regenerabilele sunt...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.02.2016, 15:24 1096

România are nevoie de o strategie pentru a găsi soluţii astfel încât să activitatea resurselor regenerabile de energie să nu fie sistată, spune Sebastian Enache, business development manager, Monsson Group.

„Regenerabilele sunt singurul mediu reglementat aflat în faliment. Peste 40% dintre producătorii de energie regenerabilă anul acesta sunt în default. Nimeni nu vrea să ia nicio atitudine. Toată lumea recunoaşte, dar nu vrea să-şi asume nimic. Este vorba despre 7 mld euro, peste 25.000 de locuri de muncă, o putere instalată în regenerabile mai mare decât cea din nuclear. Cred că nu există interes”, a declarat Enache la ZF Power Summit.

 

Alte declaraţii făcute de Sebastian Enache:

Anul acesta, mediul industriei regenerabile cred că poate fi caracterizat de forţa majoră. Până acum nu au fost luate cele mai bune măsuri din lipsa de consecvenţă în predictibilitate.

Aceste regenerabile au un impact maxim asupra consumatorului ca beneficiu. Consumatorul trebuie să aibă aer curat, energie stabilă. Impactul este de 4 lei pe lună pe factură. Ca mediu de business şi strategie energetică naţională, impactul este major.

Se lucrează acum la o strategie energetică naţională 2030.

Eolienele au termen de viaţă între 15 şi 20 de ani. În 2030, va trebui ca primele capacităţi eoliene instalate să fie date jos, pentru că tehnologia se schimbă. Aceste unităţi vor fi scoase de pe linia de producţie.

Penele de curent există pentru că nu s-a investit constant în tehnologie. Între 2006 şi 2014, România a instalat cea mai nouă tehnologie în regenerabile.

Alte state au umblat la schema de sprijin, dar nu au schimbat tot.

Statul ştia că energia regenerabilă va primi 146 de euro/megawatt, iar în momentul de faţă sunt 36 de euro/megawatt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO