Energie

Şeful ArcelorMittal: Preţurile de dumping din China şi certificatele verzi ne ameninţă supravieţuirea

Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi: Am putut să producem două milioane de tone de oţel anul trecut. Anterior, cea mai mare producţie înregistrată de acest furnal a fost de 1,6 milioane de tone de oţel.

Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi: Am putut să producem două milioane de tone de oţel anul trecut. Anterior, cea mai mare producţie înregistrată de acest furnal a fost de 1,6 milioane de tone de oţel.

Autor: Mirabela Tiron

31.03.2016, 00:05 306

Bruno Ribo, directorul general al Arce­lorMittal Galaţi, cel mai mare combinat si­derurgic din ţară, spune că se zbate să supravieţuiască şi să iasă de pe pierderi, bifând un rezultat operaţional negativ în ultimul trimestru al anului trecut, ce „ameninţă revenirea“ companiei.

Rezultatele financiare finale pe anul 2015 nu sunt încă publice. Compania a reuşit să producă anul trecut 2 milioane de tone de oţel, după ce, în perioada 2009-2014, producţia anuală nu depăşea 1,6 milioane de tone de oţel.

„În primele  trei trimestre din 2015, am reuşit să avem rezultate operaţionale pozitive, mulţumită transformărilor începute încă din 2009. Aceste rezultate bune au venit după o perioadă de 17 trimestre consecutive de re­zultate operaţionale negative. În acea perioadă, compania a supravieţuit doar pentru că ne-am transformat şi ne-am adaptat la noua realitate economică, dar şi pentru că am fost sprijiniţi puternic de grup“, a declarat pentru ZF Bruno Ribo într-un interviu realizat prin e-mail. Combinatul este cel mai mare angajator din Galaţi şi cea mai mare companie din judeţ după cifra de afaceri din 2014. Potrivit ultimelor date oficiale disponibile, ArcelorMittal Galaţi a încheiat anul 2014 cu afaceri de 3,59 mld. lei (808,5 mil. euro), în scădere cu 3,2% faţă de 2013 şi pierderi de 480 de milioane de lei (110 mil. euro). Fostul Sidex, una dintre mândriile erei industriale comuniste, controlat în prezent de miliardarul indian Lakshmi Mittal, a înregistrat în perioada 2009-2014 pierderi cumulate de 4 miliarde de lei (aproape 1 mld. euro), potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO