Energie

Şeful diviziei internaţionale a Enel a venit la Bucureşti pentru a explica de ce pleacă italienii din România

Şeful diviziei internaţionale a Enel a venit la...

Autor: Roxana Petrescu

17.07.2014, 00:05 1329
Carlo Tamburi, directorul ge­ne­ral al diviziei internaţionale a grupului italian Enel, a fost ieri într-o vizită în Bucureşti, unde alături de şeful opera­ţiunilor locale ale companiei de utilităţi Toni Volpe au avut o întâlnire cu o dele­gaţie a statului român condusă de ministrul energiei Răzvan Nicolescu.
 
Vizita italienilor vine în contextul în care la finalul săptămânii trecute grupul, cu un business de 80 de miliarde de euro, dar presat de da­torii de 40 mld. euro, a anunţat vân­zarea ope­ra­ţiu­nilor de dis­tri­buţie şi vânzare a ener­giei elec­trice din Ro­mâ­nia.
 
Pe plan local, ita­lienii controlează distri­bu­ţia de energie din Banat, Dobro­gea şi Muntenia Sud, având un business de peste un miliard de euro cu un profit ope­raţional (EBITDA - n. red.) consoli­dat de 289 milioane de euro.
 
Reprezentanţii Departamentului pentru Energiei şi cei ai Enel nu au co­mentat pe această temă.
 
„Posibila vânzare a sucursalelor Enel din România face parte dintr-un pro­gram mai amplu de vânzare a acti­velor nonstrategice în valoare de 6 mi­liarde de euro, cu scopul de a reduce datoria, început încă din 2013, aşadar orice încercare de a extrapola conexiuni cu evenimentele recente este nefondată. Până la această dată, circa 1,6 miliarde de euro din vânzări au fost finalizate. Vă reamintim că România este parte dintr-un potenţial grup de active ce ar putea fi vândut, care va contribui chiar mai mult raportat la obiectivul rămas de 4,4 miliarde de euro, oferind pro­gramului un grad necesar de flexibilitate“, au spus reprezentanţii Enel la începutul acestei săptămâni într-o declaraţie înaintată ZF. Aceasta este singura explicaţie oficială de la anunţul de vânzare făcut de grupul italian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO