Energie

Semnal de alarmă: Petrom, cea mai mare companie petrolieră din România, şi-a bugetat un profit net de 4 mld. lei în 2023, în scădere cu 62% faţă de cel din 2022

Semnal de alarmă: Petrom, cea mai mare companie...

Autor: Liviu Popescu

21.03.2023, 00:07 5487

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din România, şi-a bugetat pentru 2023 venituri din vânzări de 40 mld. lei, faţă de 55 mld. lei din anul 2022, în timp ce profitul net estimat de companie este de 3,9 mld. lei, faţă de cel istoric de 10 mld. lei realizat anul trecut.

Estimările în scădere faţă de anul trecut au determinat o scădere a preţului acţiunii cu aproape 2% pe parcursul şedinţei de ieri.

„Veniturile din vânzări vor fi semnificativ sub nivelul din 2022 pentru toate segmentele de business în contextul scăderii volumelor de vânzări şi al reducerii preţurilor de piaţă. Se aşteaptă ca rezultatul din exploatare în 2023 să scadă semnificativ în principal ca urmare a reducerii veniturilor din vânzări. Concentrarea continuă pe investiţii, în principal pentru crearea de oportunităţi de creştere pentru viitor, proces ce are ca efect creşterea nivelului mijloacelor fixe. Capitalurile proprii vor continua să crească ca urmare a unui profit net superior chiar şi în condiţiile propunerii de creştere a dividendelor de plată“, se arată în bugetul de venituri şi cheltuieli.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO