Energie

Semne de îngrijorare? Producţia de gaze a României a scăzut constant în ultimele trei luni din 2018 pe măsură ce importurile au explodat

Urmează ZF Power Summit 2019, 19-20 februarie

Demararea produc]iei de gaze din Marea Neagră ar putea deveni o necesitate reală în contextul în care datele onshore indică scăderea cantităţilor extrase.

Demararea produc]iei de gaze din Marea Neagră ar putea deveni o necesitate reală în contextul în care datele onshore indică scăderea cantităţilor extrase.

Autor: Roxana Petrescu

04.02.2019, 00:08 1400

♦ Unul dintre proiectele de explorare şi producţie din Marea Neagră, cel al americanilor de la Black Sea Oil & Gas, a primit la finalul săptămânii trecute autorizaţia pentru începerea lucrărilor offshore din partea Ministerului Energiei, avizul fiind dat chiar şi în absenţa unei poziţii publice din partea concesionarului privind decizia finală de investiţii ♦ Între timp însă, datele din producţia onshore transmit semne de îngrijorare în contextul în care în ultimele trei luni ale anului trecut cantităţile extrase sunt pe minus.

„Ministerul Energiei a emis actul de autorizare pen­tru efectuarea lucrărilor offhore necesare pentru punerea în producţie a gazelor naturale din perimetrul XV Midia, operat de Black Sea Oil & Gas. Actul de autorizare permite începerea construirii infrastructurii offshore a proiectului Midia“, au precizat la finalul săptămânii trecute reprezentanţii Ministerului Energiei.

Proiectul Midia este dezvoltat de Black Sea Oil & Gas, o companie în care controlul este deţinut de americanii de la Carlyle, un pachet minoritar de acţiuni fiind în posesia BERD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO