Energie

Sistemul bucureştean de termoficare este pe butuci: Peste 100.000 de bucureşteni, cât populaţia Buzăului, nu au avut apă caldă şi căldură în ultimele 10 zile

Sistemul bucureştean de termoficare este pe butuci:...

Autor: Răzvan Botea

08.12.2022, 13:16 348

Peste 1.000 de blocuri din capitală sunt afectate de defecţiuni la reţeaua de termoficare publică, arată site-ul Termoenergetica. Practic, avariile afectează circa 65.000 de apartamente sau garsoniere, însemnând că peste 100.000 de bucureşteni nu au acces la apă caldă şi căldură, joi, 8 decembrie. În perioada 28 noiembrie-5 decembrie, în medie circa 46.000 de apartamente au fost afectate de avarii, în fiecare zi. Cele mai multe avarii sunt in sectoarele 1 si 6 ale Bucureştiului.

Într-un răspuns adresat ZF, compania municipală a spus că nu poate calcula exact câte locuinţe au fost afectate de o avarie, întrucât o avarie poate afecta unul, două sau sute de blocuri. Un bloc de locuinţe poate avea şi 100 de apartamente. În medie, un bloc deservit de Termoenergetica are 65 de apartamente.

„În perioada cuprinsă între 28 noiembrie şi 5 decembrie 2022, au fost înregistrate un număr de 16 opriri pe circuitul primar. Alte 67 de opriri au fost înregistrate pe circuitul secundar (care face legătura între punctele termice şi imobilele racordate la punctul termic) şi alte trei opriri cauzate de operatori externi (terţi). Este important de subliniat faptul că atunci când ne referim la impactul asupra locuinţelor afectate, o avarie poate afecta un bloc, două sau trei blocuri, în timp ce altă avarie, pe un circuit similar poate afecta, sute de blocuri. În acest sens, vă menţionăm că gradul de funcţionare a sistemului de termoficare în perioada sus-amintită a  avut o medie de 92 de procente”, a transmis Termoenergetica.

Compania livrează apă caldă şi căldură către circa 570.000 de apartamente şi 4.100 de companii şi instituţii publice. Cu un grad de funcţionare de 8%, aşa cum a transmis compania, înseamnă că aproape 46.000 de apartamente nu au avut apă caldă şi căldură în perioada amintită, adică, în medie, în fiecare moment din această perioadă, peste 100.000 de bucureşteni nu au avut apă caldă şi căldură.

În total, 8.400 de blocuri din Bucureşti şi 600 de clădiri de instituţii sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO