Energie

Smart Diesel, cel mai mare benzinar independent, atacă pragul de 150 de milioane de euro venituri

Smart Diesel, cel mai mare benzinar independent, atacă...

Autor: Roxana Petrescu

20.01.2016, 13:00 2609

Smart Diesel, o companie din Arad cu 22 de benzinării proprii şi parteneriate cu 1.000 de staţii din nouă pieţe europene, crede că va ajunge anul acesta la 148 de milioane de euro. În 2010, compania avea vânzări de numai 2,3 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

„Smart Diesel a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 123 mil. euro“, spun reprezen­tan­ţii companiei, ceea ce în­seam­­­nă că firma a bifat în euro o creştere de a­proa­pe 25% faţă de re­zul­tatul din 2014.

Smart Diesel de­vine astfel cel mai mare benzinar particular din România da­­­că se iau în considerare firmele care au ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în ma­ga­­zine specializate. Cel mai mare acţionar al aces­tei firme este o altă com­panie, Trans­port Service Group, dar şi mai multe per­soane fizice, Daniel Imbre, Ovidiu Ioan An­drieş, Petru Fărcaş, unele dintre ele regă­sindu-se şi în acţionariatul Transport Service Group.

În linii mari, businessul Smart Diesel este croit pentru clienţii comeciali, compania având o reţea de benzinării formată din 22 de puncte de alimentare pe plan local şi parteneriate pe plan extern pe pieţe precum Austria, Slovenia, Belgia, Spania sau Cehia. 

„În acest moment Smart Diesel are o reţea de 22 de staţii, dintre care anul trecut au fost deschise două. Toate staţiile Smart Diesel sunt amplasate pe cele mai impor­tante rute de transport. Clienţii noştri pot alimenta în momentul de faţă în nouă ţări din Europa, existând parteneriate cu diferite reţele de staţii de motorină care însumează aproximativ 1.000 de staţii de alimentare“, explică reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO