Energie

Soarta CE Hunedoara, preluată de o companie înfiinţată de mai puţin de un an care a băgat în faliment producătorul de vagoane Romvag. Cine a luat decizia?

Soarta CE Hunedoara, preluată de o companie...

Autor: Roxana Petrescu

07.01.2016, 15:24 1630

Unul dintre cele mai grele dosare de insolvenţă din România, cel al Complexului Energetic Hunedoara, va fi administrat de Casa de Insolvenţă GMC, aceeaşi care a a avut pe mâini dosarul producătorului de vagoane Romvag Caracal, intrat în faliment în toamna anului trecut. Potrivit informaţiilor disponibile, GMC a fost propunerea companiei UPSROM Industry, unul dintre creditorii Complexului Energetic Hunedoara. Casa de insolvenţă a fost înfiinţată în mai, anul trecut.

Propunerea Ministerului Energiei, acţionarul majoritar al Complexului Energetic Hunedoara a fost Euro Insol, compania deţinută de avocatul Remus Borza, cel care instrumentează dosarul insolvenţei Hidroelectrica. Remus Borza nu a putut fi contactat pentru informaţii suplimentare.

“Nu ştim cine este această companie. Propunearea noastră a fost Euro Insol, dar decizia a fost a judecătorului sindic”, au precizat surse din Ministerul Energiei.

Potrivit informaţiilor de la Registrul Comeţului, compania UPSROM Industry, specializată în fabricarea de structuri metalice, este controlată de Rebecca Natalie Siclitaru, 28 de ani, şi de Mirela Simona Rîurean. Anterior, compania a fost deţinută de Iulian Siclitaru. Potrivit presei locale, Iulian Siclitaru a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare în dosarul Transgaz, fiind dat în urmărire la nivel naţional. Siclitaru, alături de opt inculpaţi, sunt acuzaţi că au fraudat Transgaz Mediaş cu 26 de milioane de lei.

Nici conducerea Complexului Energetic Hunedoara nu are informaţii privind administratorul judiciar ales în acest dosar. Preşedintele consiliului de admnistraţie al CE Hunedoara nu a putut fi contactat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO