Energie

SOCAR va investi încă 50 de milioane de euro pentru extinderea reţelei de benzinării din România

SOCAR va investi încă 50 de milioane de euro pentru...

Autor: Alina Oprea

26.06.2015, 17:00 1321

"Avem cu siguranţă planuri de extindere în România. Suntem foarte mulţumiţi de nivelul actual al relaţiilor dintre cele două state, dar şi de rezultatele înregistrate aici. Am deschis 32 de benzinării în România, am făcut investiţii de 50 milioane euro în economia din România şi am angajat circa 400 de persoane. Însă plănuim să facem mai mult de atât, iar primul pas va fi să creştem numărul staţiilor de alimentare cu carburant şi al volumului de vânzări pe piaţa locală. Mai precis, până la sfârşitul acestui an vom deschide 3 sau 4 noi benzinării. Iar în cursul anului viitor reţeaua va creşte cu încă 10 staţii. Şi vom continua aşa încă trei-patru ani, să inaugurăm câte zece benzinării pe an în România", a afirmat Baylarbayov.

Reprezentantul SOCAR spune că o parte din benzinării vor fi construite de la zero, iar altele vor fi cumpărate şi rebranduite.

Compania nu are în plan să devină cel mai mare jucător de pe piaţa românească, pe care o consideră "o piaţă mare, promiţătoare", dar va continua extinderea.

"De la nivelul de 32 de benzinării ne gândim să creştem numărul acestora până la 150-200 benzinării, poate chiar mai mult de atât, la nivelul întregii ţări, însă în special în partea de nord, aici în Capitală dar şi în alte oraşe mari. Oamenii se obişnuiesc cu brandul SOCAR, activitatea este profitabilă. Intenţionăm să investim în România cel puţin alte 50 de milioane de euro, în doi-trei ani, pe lângă cele 50 de milioane de euro pe care le-am investit de când am intrat pe piaţa din România", a precizat reprezentantul SOCAR.

Carburanţii vânduţi de companie provin din mai multe surse, SOCAR cumpărând petrol de la rafinăriile din România, dar şi din afara ţării, a spus Vitaliy Baylarbayov.

Compania are benzinării în în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Bistriţa, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiş, Ilfov, Cluj, Vâlcea, Arad şi Sibiu. Prima unitate a fost deschisă în octombrie 2011.

OMV Petrom, KMG International, Lukoil şi MOL au, în această ordine, cele mai mari reţele de benzinării din România.

SOCAR România este reprezentanţa companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), prezentă pe pieţele din Georgia, Turcia, România, Austria, Elveţia, Kazahstan, Marea Britanie, Iran, Germania şi Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO