Energie

Best of ZF Power Summit '19. Stab, Engie România: Rata de conectare la gaze este mică şi pentru că oamenii trebuie să investească mii de euro în instalaţie. Sunt necesare scheme de sprijin

Eric Stab, preşedinte şi CEO Engie România:

Durează foarte mult să contruieşti ceva în România. Noi am mers la municipalităţi să aliniem procesul, iar o idee este de a avea un ghişeu unic pentru autorizaţii. În Bucureşti, pentru gaz ai nevoie de 17 autorizaţii şi avize. Sunt discuţii pozitive însă.

Eric Stab, preşedinte şi CEO Engie România: Durează foarte mult să contruieşti ceva în România. Noi am mers la municipalităţi să aliniem procesul, iar o idee este de a avea un ghişeu unic pentru autorizaţii. În Bucureşti, pentru gaz ai nevoie de 17 autorizaţii şi avize. Sunt discuţii pozitive însă.

Autor: Roxana Petrescu

01.03.2019, 08:02 1230

♦ Pentru a se lega la reţeaua de gaz natural din Bucureşti, un consumator casnic are nevoie de 17 autorizaţii şi avize. Deşi acest lucru reprezintă o piedică, Engie România, cel mai mare distribuitor local de gaze naturale, spune că la întreaga reţea administrată de companie s-au conectat anul trecut circa 56.000 de noi clienţi.

Dincolo de birocraţie însă, investiţia în instalaţia necesară se ridică la mii de euro, sumă prohibitivă pentru mulţi români, acesta fiind un alt motiv pentru care mai puţin de jumătate din locuinţele din România sunt conectate de reţeaua de gaze.

În Ungaria, aproape toate locuinţele au acces la gaze, deşi ţara vecină este complet lipsită de resure naturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO