Energie

Statul vrea una sau două distribuţii din ce scoate Enel la vânzare. Chinezii de la State Grid vor totul

Statul vrea una sau două distribuţii din ce scoate Enel...

Autor: Roxana Petrescu

20.08.2014, 00:08 1803

Potrivit unor surse apropiate discuţiilor, statul român se uită spre fostele Electrica Banat şi Electrica Dobrogea.

Chinezii de la State Grid Corporation, cea mai mare companie de distribuţie a energiei din lume, un colos cu un business de 265 mld. dolari şi 286 de milioane de clienţi, sunt interesaţi de preluarea afacerilor cu electricitate din România la care italienii de la Enel vor să renunţe. De cealaltă parte, statul nu va avea doar un rol de spectator în ceea ce ar putea fi tranzacţia anului 2014, dau asigurări oficialii.

„Nu exclud să exite oferte pentru una-două distribuţii din partea unor companii la care statul este acţionar“, a spus Răzvan Nicolescu, ministrul pentru energie. Potrivit unor surse apropiate dis­cuţiilor, statul se uită spre fostele Elec­trica Banat şi Electrica Dobrogea.

La mijlocul lunii trecut, italienii de la Enel, care prin intermediul proceselor de privatizare au devenit cel mai mare distribuitor privat de energie din România, cu o bază de clienţi de 2,36 milioane de consumatori, un business de peste un miliard de euro şi un profit operaţional de 289 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO