Energie

Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex: Este un moment bun de investiţii, trebuie să investim permanent, oportunităţile sunt destul de mari

Videoconferinţa Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România 2020

Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex: Este un moment...

Autor: Ramona Cornea

25.06.2020, 11:22 648

Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex, afirmă că, în ciuda pandemiei de COVID-19, este un moment bun de investiţii pentru companiile de pe piaţa locală.

”Este bine că a fost o asemenea furtună pentru a abandona anumite direcţii de dezvoltare care mergeau prea încet. Este un moment bun de investiţii, trebuie să investim permanent, oportunităţile sunt destul de mari, trebuie ca organizaţiile să fie şi în trend cu noile tehnologii. Chimia are şanse de a reuşi mai mult pentru că face parte din un lanţ valoric. Noi am mărit capacităţile de producţie, chimia se mulează pe piaţă”, a declarat Ştefan Vuza în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România 2020.

 

Ce a mai declarat Ştefan Vuza:

 

·         Exportul a căzut, piaţa românească nu este aşa de mare consumatoare de produse chimice. Ne-a căzut exportul cu peste 30%. Criza a avut un efect de a închide câteva companii din producţia chimică.

·         Primele trei luni au pornit foarte bine. Acum piaţa îşi revine, e clar că suntem în pierdere, nu am fost favorizaţi de criză.

·         piata regională este viitorul, iar toţi producătorii trebuie să vadă ce înseamnă această piaţă pentru a nu fi defavorizaţi în faţa marilor companii germane şi din spaţiul non-UE.

·         Nu am trimis oameni în şomaj tehnic, am avut doar două cazuri de contaminare. Toţi cei 3.000 de angajaţi au mers la serviciu permanent.

·         Chimicalele merg în toate celelalate industrii, trebuie să avem un echilibru, trebuie să avem grijă de câteva bresle care să fie susţinute de stat. Trebuie să fie un echilibru între jucătorii cu capital autohton şi cei cu capital internaţional.

·         Rolul nostru este să găsim soluţii, nu să ne plângem. Elementul cel mai mare din deficitul ţării vine din importul de produse chimice.

·         Industria grea necesită timp şi antreprenori de valoare, nu este suficient ca ţara să aibă resurse minerale. Avem un sistem energetic care să ne ajute, dar este cel mai scump. Avem oameni destul de pregătiţi, noi trebuie să ştim să îi atragem.

·         Putem dubla cifra de afaceri a companiei în şase ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO