Energie

Se sting becurile? O treime din producţia de energie a României este dusă acum în spate de CE Oltenia, dar minerii refuză să mai lucreze iar firma se pregăteşte de pierderi de aproape de 1 mld. lei. Taxa de 2% pe afaceri i se aplică

Se sting becurile? O treime din producţia de energie a...

Autor: Roxana Petrescu

13.01.2019, 16:08 894
Întreruperea lucrului în cadrul unor cariere ale CE Oltenia ar putea duce la probleme grave asupra sistemului energetic naţional, spun reprezentanţii companiei, avertismentul venind în contextul în care acum peste 30% din energia României este generată de cărbuni. Gazele, centrala de la Cernavodă şi Hidroelectrica ţin aprinse becurile pentru că, din nou, energia verde îşi dovedeşte slăbiciunea în absenţa unităţilor de stocare.
 
"Ca urmare a întreruperii voluntare a lucrului în unele cariere din cadrul Societăţii Complexul Energetic Oltenia, cu consecinţe iremediabile asupra activităţii companiei, a fost stabilită, de către conducerea Ministerului Energiei, o întâlnire între conducerea societăţii şi partenerii sociali, la sediul Ministerului Energiei, în data de 14.01.2019, ora 15:00, pentru identificarea soluţiilor corespunzătoare", se arată într-un comunicat al CE Oltenia.
 
Greva spontană la unele dintre minele companiei a început de vineri, astfel că este greu de înţeles reacţia întârziată a Ministerului Energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO