Energie

Studiu EY: China şi SUA rămân pe primele locuri în clasamentul investiţiilor în energii regenerabile, iar Franţa urcă pe trei

Studiu EY: China şi SUA rămân pe primele locuri în...

Autor: Roxana Rosu

27.05.2019, 13:51 205

Sectorul energiei regenerabile intră într-o nouă fază de dezvoltare fără subvenţii în toată lumea, potrivit celei de-a 53-a ediţii a raportului EY Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI), care plasează China continentală şi SUApe primele două locuri în clasamentul celor mai atractive 40 de pieţe pentru investiţii în energie regenerabilă.

Franţa urcă două poziţii, pe locul al treilea, datorită atenţiei speciale acordate capacităţilor eoliene plutitoare offshore şi dublării ţintelor sale anuale pentru extinderea capacităţilor eoliene la ţărm.

Alte urcări notabile în clasament s-au înregistrat de către Coreea de Sud (poziţia a 27-a, cu o urcare de 7 locuri) şi Vietnam (poziţia a 26-a, cu o urcare de 17 locuri), generate de planurile lor de a construi noi proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de 4 GW şi, respectiv, 475 MW. Norvegia (locul 36, cu o creştere de nouă poziţii) şi Finlanda (locul 39, cu o creştere de trei poziţii) revin în top în urma unor noi investiţii planificate, sprijinite de contracte de achiziţie directă de energie (PPA) într-un mediu aproape fără subvenţii.

Printre ţările cu evoluţii în scădere se numără Mexic (locul al 19-lea, o coborâre de şase poziţii) şi Taiwan (locul al 33-lea, o coborâre de şase poziţii), care au fost afectate de incertitudini politice majore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO