Energie

Studiu: Familiile din România au plătit anul trecut în medie 497 lei pe lună pentru utilităţi, în creştere cu circa 12%, aproape jumătate din total fiind factura la gaze

Studiu: Familiile din România au plătit anul trecut în...

Autor: Roxana Rosu

27.01.2022, 10:11 498

 

 

Costul mediu lunar cu utilităţile în gospodăriile din România a fost anul trecut de 497 de lei, în creştere cu circa 12% faţă de anul anterior, potrivit unei analize realizate de serviciul de plăţi de facturi un-doi Centru de plăţi.

Calculul include costurile lunare medii per gospodărie cu plata facturilor pentru electricitate, gaze naturale, apă-canal şi servicii de internet-TV-telefonie achitate în reţeaua de peste 10.000 de magazine partenere şi în aplicaţia un-doi Centru de plăţi.

Românii au plătit anul trecut, în medie, 213 lei pentru facturile lunare la gaze naturale, acesta având cea mai mare pondere în costuri. Valoarea medie a unei facturi la electricitate a fost de 138 de lei, în timp ce pentru apă-canal românii au achitat 79 de lei lunar şi alţi 67 de lei pentru servicii de internet-TV-telefonie.    

Astfel, valoarea medie a unei facturi de utilităţi a fost de 111 lei.

Prin un-doi Centru de plăţi s-au desfăşurat anul trecut peste 36 de milioane de tranzacţii de plăţi de facturi, reîncărcare prepay, asigurări şi viniete, atât în cele peste 10.000 de magazinele partenere deschise în peste 2.600 de localităţi, cât şi direct în aplicaţia de mobil un-doi Centru de plăţi, descărcată de peste 60.000 de utilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO