Energie

Theodor Livinschi, asociaţia companiilor consumatoare de energie: competitivitatea companiilor a fost diminuată de creşterea preţurilor la energie. Un membru al asociaţiei, din cauza achiziţiei de energie, a ajuns în situaţia de a-şi amâna un proiect investiţional de 70 de milioane de euro pe 3 ani

Theodor Livinschi, asociaţia companiilor consumatoare de...

Autor: Răzvan Botea

22.02.2022, 11:59 335

Theodor Livinschi, vicepreşedintele ACCER (Asociaţia Companiilor Consumatoare de Energie din România), a spus, la ZF Power Summit 2022, că a fost diminuată competitivitatea companiilor consumatoare de energie, în urma creşterii preţurilor la energie.

„Competitivitatea naţională şi internaţională a companiilor a fost diminuată. Chiar şi înainte situaţia nu era foarte avantajoasă. O altă problemă este imposibilitatea asigurării cu energie în viitorul apropiat”, a spus el.

Ce a mai spus Theodor Livinschi la ZF Power Summit:

Asociaţia are în componenţă companii cu 9.600 de angajaţi în totaal, o cifră de afaceri totală de peste 9,5 mld. de lei, taxe achitate la bugetul de stat de peste jumătate de miliard şi cheltuieli cu energia de aproape 1 mld. de lei.

Competitivitatea naţională şi internaţională a companiilor a fost diminuată. Chiar şi înainte situaţia nu era foarte avantajoasă. O altă problemă este imposibilitatea asigurării cu energie în viitorul apropiat.

Înţelegem situaţia destul de gravă în care se află furnizorii de energie, dar dacă preţurile au o valoarea mare poate fi integrat în buget, dar când nu identifici participanţi la piaţă care să furnizeze energie electrică. Situaţii pentru care la finalul lunii martie, aprilie, consumatorii trebuie să evalueze mecanismele prin care vor fi preluaţi de furnizorul de ultimă instanţă.

Un membru al asociaţiei, din cauza achiziţiei de energie, a ajuns în situaţia de a-şi amâna un proiect investiţional de 70 de milioane de euro pe 3 ani.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO