Energie

Traderul elveţian care aprinde becul în Mega Image: Ne interesează şi piaţa gazelor

Dan Dragoş Drăgan, director general executiv (CEO) al Repower România: Avem o strategie de creştere organică pentru piaţa din România. Nu ne dorim să creştem peste noapte.

Dan Dragoş Drăgan, director general executiv (CEO) al Repower România: Avem o strategie de creştere organică pentru piaţa din România. Nu ne dorim să creştem peste noapte.

Autor: Roxana Petrescu

08.09.2015, 00:00 543

Repower România, filiala locală a grupului energetic integrat elveţian Repower, spune că vrea să se menţină pe termen lung pe podiumul furnizorilor privaţi de energie din România, dar că nu exclude o posibilă intrare pe furnizarea de gaze naturale.

„Avem o strategie de creştere organică pentru piaţa din România. Nu ne dorim să creştem peste noapte“, spune Dan Dragoş Drăgan, director general executiv (CEO) al Repower România. Drăgan a preluat această funcţie în 2007, anul în care Repower şi-a făcut intrarea pe piaţa locală. Anterior, Drăgan a lucrat în cadrul Petprod, un alt trader de energie, controlat de omul de afaceri Jack Cutişteanu.

Prezenţa Repower s-a consolidat însă în 2010 când elveţienii au preluat controlul asupra Elcomex EN, un trader de energie deţinut de omul de afaceri Ion Grecu. Elcomex EN a avut o evoluţie spectaculoasă a businessului în contextul în care la momentul intrării în afacerile cu energie, în 2004, avea un business de 20.000 de euro, pentru ca în anul cedării controlului către elveţieni să genereze vânzări de 70 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO