Energie

Transelectrica îşi schimbă din nou CEO-ul: Adrian Constantin Rusu îi ia locul Corinei Popescu

Transelectrica îşi schimbă din nou CEO-ul: Adrian...

Autor: Alex Ciutacu

04.05.2018, 19:15 1080

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” l-a numit pe Adrian Constantin Rusu în poziţia de CEO, în locul Corinei Popescu, potrivit unui anunţ făcut la BVB.

„Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA informează acţionarii şi investitorii că, prin Decizia 38 din data de 04 mai 2018, Consiliul de Supraveghere atribuie funcţia de Preşedinte al Directoratului, denumit alternative Director General Executiv sau Chief Executive Office – „CEO” – al Societăţii al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA, începând cu data de 07 mai 2018, domnului Rusu Adrian-Constantin.

Începând cu data de 07 mai 2018, încetează funcţia de Preşedinte al Directoratului, denumit alternative Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” – al Societăţii al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA a doamnei Popescu Georgeta-Corina”, a anunţat Transelectrica pe Bursa de la Bucureşti.

 Rusu are o vastă experienţă în industria energetică, dar activitatea lui este destul de controversată. El a mai lucrat la Transelectrica în poziţii de conducere, timp de aproape 20 de ani.

Incepand cu data de 07 mai 2018, inceteaza functia de Presedinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” – al Societatii al Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA a doamnei POPESCU Georgeta-Corina.

Transelectrica are o capitalizare de 1,59 miliarde lei (340 mil. Euro). Vineri, acţiunile au crescut cu 1,16%.

Anunţul înlocuirii CEO-ului a fost făcut după închiderea şedinţei bursiere, la ora 17:16.

Principalul acţionar al Transelectrica este statul român prin Ministerul Economiei, care deţine 58% din acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO