Energie

Transgaz a semnat contractul de 300 de milioane de lei pentru construcţia staţiilor de comprimare gaze pentru BRUA Faza 1

Transgaz a semnat contractul de 300 de milioane de lei...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

26.03.2018, 16:32 256

Contractul de execuţie a celor 3 staţii de comprimare gaze a fost câştiat de un consorţiu de firme româneşti condus de INSPET SA Ploieşti. În data de 14 aprilie, conform calendarului, va fi semnat semnat ordinul de începe a lucrărilor.

„Valoarea contractului este de 288,7 milioane de lei, la care se adaugă TVA, fără cheltuieli diverse şi neprevăzute, defalcat după cum urmează: 96,7 milioane de lei pentru lucrările de execuţie la Staţia de comprimare a gazelor Podişor, 96,4 milioane de lei pentru Staţia de comprimare gaze Bibeşti, 94,6 milioane de lei pentru lucrări la Staţia de comprimare gaze Jupa şi 1,33 milioane de lei pentru serviciile de mentenanţă a staţiilor”, au precizat reprezentanţii Ministerului Economiei.

„Proiectul BRUA Faza 1 presupune construirea pe teritoriul României a unei conducte de transport de gaze naturale care va facilita conexiunea dintre conductele existente, de la Podişor până la Recaş, pe direcţia Podişor-Corbu-Hurezani-Haţeg-Recaş şi constă în: construcţia conductă transport gaze naturale Podişor-Recaş în lungime de 479 km cu diametru de 32” (Dn 800) şi presiunea de proiectare de 63 bar, staţie de comprimare gaze Podişor, Staţie de comprimare Gaze Bibşeti, Staţie de comprimare gaze Jupa, fiecare staţie fiind echipată cu câte două agregate de comprimare (unul în funcţiune şi unul de rezervă) cu posibilitatea de asigurare a fluxului bidirecţional de gaze”, se mai arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, „proiectul BRUA Faza 1 nu este în legătură gazele din Marea Neagră, ci este în legătură cu terminalele LNG din nordul Greciei şi cu gazele din coridorul sudic din zona Mării Caspice”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO