Energie

Transgaz renunţă la contractul cu S&P pentru servicii de rating şi încheie un acord similar cu Fitch

Transgaz renunţă la contractul cu S&P pentru servicii...

Autor: Roxana Rosu

05.04.2019, 14:52 208

Transgaz (TGN), operatorul sistemului naţional de transport gaze naturale, a hotărât să înceteze contractul pentru servicii de rating încheiat cu S&P Global Ratings şi să încheie un acord similar cu Fitch Ratings.

”Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale Transgaz Mediaş informează asupra faptului ca a incetat contractul pentru servicii de rating incheiat cu S&P Global Ratings . Urmare a analizei interne, compania a decis încheierea contractului pentru servicii de rating cu Fitch Ratings, respectând toate prevederile legale în ceea ce priveşte achiziţia acestor servicii”, se arată într-un comunicat al companiei.

Transgaz se află în perioada de evaluare pentru acordarea unui nou rating,  noul contract cu FItch incepând cu data de 28 martie.

”Aşteptările noastre sunt ca noul rating sa fie acordat Transgaz in perioada mai - iunie 2019”. 

S&P Global Ratings a revzuit în iunie 2018 perspectiva Transgaz de la stabil la negativ. În acelaşi timp, a afirmat ratingul de credit al companiei la BB +.

Transgaz (TGN) a încheiat 2018 cu afaceri de 1,63 miliarde de lei, cu 6,3% mai mici faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 14%, la 499 milioane de lei. 

Acţiunile companiei deţinută majoritar de statul român prin Ministerul Economiei (58,5%) cu o capitalizare de 3,9 miliarde de lei, se tranzacţionează în scădere cu 0,15%, la  preţul de 338 lei pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO