Energie

Transgaz şi Black Sea Oil & Gas au semnat contractul pentru construirea conductei care va lega perimetrul Midia de sistemul naţional de transport de gaze naturale

Transgaz şi Black Sea Oil & Gas au semnat contractul...

Autor: Răzvan Botea

30.08.2019, 15:07 726

Black Sea Oil & Gas (BSOG) şi Transgaz au semnat proiectul pentru conectarea producţiei de gaze naturale a BSOG din Marea Neagră la Sistemul de Transport Naţional (SNT), potrivit unui anunţ al ministerului Economiei. Proiectul va acoperi 10% din necesarul de gaze naturale al României, de 10 mld. de metri cubi de gaze naturale anual.

Proiectul constă în construirea unei conducte proiectată pentru a transporta gaze naturale la o presiune de 55 de atmosfere, în lungime totală de aproximativ 24 km, care va conecta Ţărmul Mării Negre cu Sistemul Naţional de Transport - conducta T1 pe direcţia Ţărmul Mării Negre - Corbu - Săcele - Cogealac - Grădina. Termenul estimat de finalizare este anul 2021.

Proiectul MGD constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă pe zăcământul Doina şi patru sonde pe zăcământul Ana), un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie automatizată amplasată pe zăcământul Ana. O conductă submarină de 121 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, unde urmează 4,1 km de conductă subterană până la noua staţie de tratare a gazelor („STG”). Gazele tratate vor fi livrate prin staţia de măsurare a gazelor localizată în perimetrul STG către SNT operat de Transgaz. Se estimează că producţia de gaze va începe în trimestrul 1 al anului 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO