Energie

Tranzacţia prin care grupul german DKV preia Smart Diesel, cel mai mare furnizor independent de combustibil din România, cu afaceri de 1,47 miliarde lei în 2020, autorizată de Consiliul Concurenţei

Tranzacţia prin care grupul german DKV preia Smart...

Autor: Cristina Bellu

13.05.2021, 13:19 416

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care grupul german DKV a preluat la finalul anului trecut  Smart Diesel din Arad, furnizor de soluţii de alimentare cu combustibil, rambursare TVA şi accize, business fondat în urmă cu zece ani de antreprenorii români Ovidiu Andrieş şi Daniel Imbre.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, spun reprezentanţii autorităţii de concurenţă.

Smart Diesel a obţinut afaceri de 1,47 mil. lei în 2020, în scădere uşoară faţă de nivelul de 1,5 mld. lei atins în 2019, şi profit de peste 500 mil. lei, arată datele raportate de companie la ministerul de Finanţe .

Businessul Smart Diesel este croit pentru clienţii comerciali, nu pentru persoane fizice, compania arădeană având parteneriate cu benzinării de pe plan extern pe pieţe precum Austria, Slovenia, Belgia, Spania sau Cehia. De asemenea, firma are, conform celor mai recente date, şi o reţea proprie de circa 30 de benzinării în România. Astfel, alimentarea cu carburant de către clienţi se poate face atât pe teritoriul României, cât şi în alte 19 ţări, printre care Austria, Slovenia, Belgia, Spania, Franţa, Germania, Cehia, Ungaria sau Luxemburg, potrivit site-ului companiei.

Totodată, compania livrează motorină şi în sistem vrac pentru companiile care folosesc în activitatea lor curentă carburanţi. Livrarea se face la locul consumului, utilizând flota proprie de cisterne. Domeniile pentru care Smart Diesel livrează vrac sunt agricultură, construcţii, transporturi şi logistică şi sectorul forestier.

În urma tranzacţiei, Smart Diesel Group va continua să funcţioneze ca unitate de sine stătătoare în cadrul grupului DKV.

„Unirea forţelor cu DKV, cel mai mare furnizor european de servicii de carduri de combustibil şi mobilitate, este un pas important în dezvoltarea companiei noastre. Suntem încrezători că acest parteneriat va oferi în viitor clienţilor noştri produse şi servicii noi şi foarte atractive”, a declarat la momentul tranzacţiei Daniel Imbre, Director General Smart Diesel Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO