Energie

Tranzacţie între germani. Linde Gaz preia două companii controlate de grupul german Buse, cu afaceri de 17 mil. lei

Ciprian Islai, director general al Linde Gaz România

Ciprian Islai, director general al Linde Gaz România

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.04.2017, 00:05 460

Grupul german Linde, unul dintre cei mai mari jucători mondiali în furnizarea de gaze industriale, a preluat operaţiunile din România ale unui alt investitor german, Buse Group, cu operaţiuni similare pe pieţele din Europa de Vest şi din regiunea Balcanilor.

Tranzacţia a cărei valoare nu a fost făcută publică include doar două companii din România controlate de Buse Group, respectiv firmele ITO Industries International România şi Rodmir Expert.

Cele două companii au afaceri cumulate de 17 milioane de lei şi 50 de angajţi, potrivit datelor de la mfinante.ro. Rodmir Expert a avut pierderi de 2 milioane de lei în 2015, după cum arată datele de la mfinante.ro, iar în dreptul companiei apare şi un dosar de insolvenţă în trecut.

Tranzacţia se concentrează pe operaţiunile legate de gazele industriale din câteva din locuri din România, precum Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Oradea, Târgu-Mureş, Hunedoara şi Ploieşti. Rodmir şi ITO sunt furnizori de gaze pentru clienţii din sectorul de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO