Energie

Tudor Dumitru, acţionar Electroargeş, cere repunerea lui Ion Gavrilă în postul de director general

Tudor Dumitru, acţionar Electroargeş, cere repunerea lui Ion Gavrilă în postul de director general

Autor: Dan Grigore Ivan

05.09.2017, 14:55 303

Omul de afaceri Tudor Dumitru, ce deţine un pachet de acţiuni reprezentând 10,21% din capitalul social al Electroargeş (ELGS), producător de electrocasnice, a cerut completarea cu opt puncte a ordinii de zi a AGOA din data de 20/21 septembrie.

Astfel, printre propunerile lui Tudor Dumitru se numără revocarea lui Ştefan Constantin din funcţia de preşedinte al consililui de administraţie, alegerea unui nou preţedinte , repunerea lui Gavrilă Ion în funcţia de director general precum şi aprobarea acţiunii în răspundere împotriva lui Robert Zisu pentru recuperarea sumelor primate de la Electroargeş începând cu luna mai 2017.

Capitalizarea bursieră a Electroargeş (ELGS) este de 97,6 milioane lei (21,21 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au realizat tranzcţii totale în valoare de 11,7 milioane lei, ce au condus la o apreciere a valorii de piaţă a producătorului de electrocansice cu peste 44,33%.

Electroargeş (ELGS) a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit de 7,099 milione lei, mai puţin cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atunci când producătorul raporta un câştig de 9,14 milioane lei.

Producţia vândută a ajuns la 101,7 milioane lei, în scădere cu 1,9% faţă de S1/2016, dintre care 93,73% a provenit din exporturi. Totalul veniturilor din exploatare a crescut până la 107,6 milioane lei, echivalentul unui avans de 1,9%. De asemenea, cheltuielile din exploatare au crescut cu aproape 6%, atinâgnd nivelul de 100 milioane lei.

Pe lângă participaţia deţinută de Tudor Dumitru, Constantin Relative Investments are o participaţie de 36,83%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilaţi invesitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

 
 
AFACERI DE LA ZERO