Energie

Un proprietar de hotel şi directorul unei companii de asigurare au fost numiţi administratori ai Transgaz

Un proprietar de hotel şi directorul unei companii de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.12.2017, 16:25 415

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a aprobat numirea lui Remus-Gabriel Lăpuşan şi a lui Nicolae Minea ca administratori deplini ai companiei. Decizia a fost luată în Adunarea Generală a Acţionarilor, care a avut loc joi.

„Aprobă numirea domnului Lăpuşan Remus-Gabriel şi a domnului Minea Nicolae în calitate de administratori ai SNTGN Transgaz SA. Stabileşte durata mandatului celor doi noi administratori, începând cu data alegerii de către adunarea generală a acţionarilor şi până la data de 29.04.2021”, se arată în anunţul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Remus Gabriel Lăpuşan (46 de ani) deţine din 2011 funcţia de preşedinte al directoratului Uniqa Asigurări de Viaţă, potrivit CV-ului său. De altfel, lucrează în cadrul companiei din 2003, când a început ca director al sucursalei din Cluj. Anterior, a fost consilier local în Cluj-Napoca. Este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Comunicaţii, din Cluj-Napoca, şi al unui program MBA, în Managementul Sistemelor de Protecţie din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Nicolae Minea (60 de ani) deţine hotelul Hilton din Sibiu (fostul Palace), singura unitate de cinci stele din oraş. Hotelul are o capacitate de cazare de 115 camere şi operează în franciză. Compania Palace Dumbrava, care ope­rează Hilton Sibiu, a avut în 2016 afaceri de 16,6 milioane de lei, în uşoară scădere faţă de 2015, şi un număr mediu de 123 de angajaţi. Nicolae Minea a fost preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, până în iunie 2016. Este absolvent al mai multor cursuri de calificare în principal în domeniul economic, la Londra şi Geneva.

Transgaz a înregistrat anul trecut afaceri de 422 mil. euro, în creştere cu 18% faţă de 2015. Compania este condusă în prezent de Ion Sterian, care a fost numit în funcţie în luna august, în locul lui Petru Văduva. Transgaz transportă 90% din gazele naturale consumate în România. Compania este deţinută în proporţie de 59% de Ministerul Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO