Energie

Unii dintre cei mai grei oameni din conducerea Petrom pleacă

Unii dintre cei mai grei oameni din conducerea Petrom pleacă

Autor: Roxana Petrescu

24.11.2010, 23:53 128

Reinhard Pichler, directorul financiar (CFO), şi Gerald Kappes,responsabil pentru activitatea de gaze şi energie, părăsesc Petrom,cea mai mare companie locală, în locul lor fiind numiţi alţimanageri care-şi vor începe mandatul de la 1 ianuarie 2011.

Schimbările din cadrul companiei au loc în contextul în care deanul viitor întreg grupul OMV, acţionarul majoritar al Petrom, vaavea un nou CEO, Wolfgang Ruttenstorfer urmând să-şi încheiemandatul.

Potrivit unor declaraţii recente făcute de CEO-ul OMV, MarianaGheorghe, actualul director general executiv al Petrom, îşi vacontinua mandatul, aceasta fiind reconfirmată în funcţie.

Pichler şi Kappes au jucat un rol major în dezvoltarea Petrom.Astfel, Pichler a fost omul din spatele cifrelor celei mai maricompanii din România încă de la privatizarea Petrom în 2004. Lamomentul în care Petrom a intrat în portofoliul OMV, compania aveapierderi de 240 mil. euro şi afaceri de circa 2 mld. euro. Înprimele nouă luni ale acestui an, compania a raportat vânzări depeste 3 mld. euro şi un profit net de 336 mil. euro.

"Reinhard Pichler a fost membru în directoratul Petrom încă dela privatizarea companiei şi a condus cel mai amplu program detransformare a sistemului financiar al unei companii din sud-estulEuropei, având un rol determinant în transformarea Petrom într-ocompanie profitabilă şi modernă", spune Ruttenstorfer.

La rândul său, Gerald Kappes, responsabilul pentru activitateade gaze şi energie, este omul în mandatul căruia Petrom a făcutunul dintre cei mai importanţi paşi strategici intrând pe sectorulproducerii de energie electrică atât din surse convenţionale, gazenaturale, cât şi regenerabile, vânt.

"Gerald Kappes a participat în mod direct la diversificareaactivităţilor Petrom în domeniul energiei", mai spune CEO-ulOMV.

În locul celor doi manageri au fost numiţi Daniel Turnheim, înfuncţia de CFO, şi Hilmar Kroat-Reder, care va fi responsabilpentru activitatea de gaze naturale şi energie.

Conform datelor Petrom, Turnheim a studiat AdministrareaAfacerilor în cadrul Universităţii de Studii Economice şi Afaceridin Viena, în 2002 alăturându-se grupului OMV.
"Începând cu 2007, Turnheim ocupă poziţia de director corporatecontrolling OMV", mai spun reprezentanţii Petrom.

AFACERI DE LA ZERO