Energie

Unul din reprezentanţii statului în boardul Rompetrol a fost mutat la Petrom, renunţând la 20.000 lei pe an

Unul din reprezentanţii statului în boardul Rompetrol a...

Autor: Radu Bostan

12.06.2015, 18:43 933

Ministerul Energiei l-a revocat pe secretarul de stat Bogdan Badea din Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare (RRC), acesta demisionând după doar o lună de la numire pentru a prelua un post similar în OMV Petrom (SNP). El va beneficia însă o remuneraţie mai mică cu cel puţin 20.000 de lei.

Badea a fost numit în boardul Rompetrol Rafinare, companie unde statul deţine 44% din acţiuni, în luna martie. Secretarul de stat a plecat însă din poziţie o lună mai târziu, când s-a ivit oportunitatea să preia un mandat de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom. El a fost revocat oficial săptămâna aceasta, fiind înlocuit cu Bogdan Stănescu, administratorul special al combinatului chimic Oltchim (OLT).

Administratorii Rompetrol primesc o indemnizaţie anuală de circa 100.000-120.000 lei, potrivit calculelor ZF pe baza situaţiei financiare a companiei. Cifra exactă nu este precizată. Ministerul Energiei are dreptul să numească doi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al companiei controlate de grupul kazah KazMunaiGas.

Pe de altă parte, cei nouă membri ai Consiliului de Supraveghere al Petrom sunt remuneraţi cu o sumă fixă de 20.000 de euro net pe an. Statului, care deţine 20% din acţiunile producătorului de petrol, îi revin două numiri în board.

OMV Petrom este cea mai mare companie listată la bursă şi una dintre cele mai profitabile din economie. Rompetrol Rafinare se află pe pierdere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO