Energie

Urmează ZF Power Summit 2019, 19-20 februarie. Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, companiile statului, avertizează: după OUG 114 rămânem fără bani de investiţii, siguranţa sistemului e în pericol, iar statul să-şi ia adio de la dividendele grase

În iarna acestui an, Nuclearelectrica a mers ceas, orice problemă în funcţionarea celor două reactoare putând avea consecinţe dezastruoase asupra sistemului energetic în contextul în care importurile ajunseseră la 20% din consum.  Acum compania spune că este afectată major de OUG 114 în ceea ce priveşte retehnologizarea obligatorie a Unităţii 1, o investiţie de 1,5 mld. euro.

În iarna acestui an, Nuclearelectrica a mers ceas, orice problemă în funcţionarea celor două reactoare putând avea consecinţe dezastruoase asupra sistemului energetic în contextul în care importurile ajunseseră la 20% din consum. Acum compania spune că este afectată major de OUG 114 în ceea ce priveşte retehnologizarea obligatorie a Unităţii 1, o investiţie de 1,5 mld. euro.

Autor: Roxana Petrescu

06.02.2019, 00:08 451

♦ Cele mai mari companii din energie, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, spun că rămân fără bani de investiţii sau de dividende în urma aplicării OUG 114, astfel că deşi gândită ca  o taxă pe lăcomia grupurilor străine din România, ordonanţa se întoarce chiar împotriva statului.

Nuclearelectrica şi Hidroelec­trica pun sub semnul întrebării legalitatea măsurilor incluse în OUG 114 într-un document de 151 de pagini supus atenţiei ANRE. Cele două com­panii sunt cei mai mari producători de energie locali, ambele sunt deţinute de stat şi sunt „sponsori“ generoşi la bugetul României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO