Energie

Valeriu Binig, Enel România: România este condamnată la oportunitatea descentralizării şi avem nevoie de investiţii masive în flexibilitate

ZF Power Summit 2020

Valeriu Binig, Enel România: România este condamnată...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.02.2020, 14:03 301

Valeriu Binig, director reglementări şi antitrust în cadrul Enel România, spune că fenomenul de descentralizare reprezintă o oportunitate pentru România şi susţine că este nevoie de investiţii majore în flexibilitate.

„România este condamnată la oportunitatea descentralizării şi avem nevoie de investiţii masive în flexibilitate. Flexibilitatea înseamnă generare distribuită, stocare şi consum comandabil. Această investiţie pentru flexibilizare trebuie sprijinită cu ajutor de stat – ajutor operaţional sau pentru investiţii. E preferabil să fie pentru investiţii. Ar trebui să fie o legislaţie clară pentru investiţii în flexibilitate. Pentru partea de flexibilitate nu există acest apetit, iar fără flexibilitate nu va exista investiţia în regenerabile”, a spus Valeriu Binig.

 
 

Alte declaraţii:

Motoarele pe gaz au capacităţi extraordinare din punct de vedere al flexibilităţii.

România este condamnată la descentralizare. Nu e vorba de condamnare, mai degrabă este o oportunitate de a sări o etapă. Dacă făceam aceste capacităţi în 2012 le făceam pe combustibil fosil, acum sărim această etapă şi mergem descentralizat. Modelul viitorului din UE. Apare totuşi flexibilitatea, care este o provocare.

Suntem obligaţi să punem în funcţiune capacităţi de tip regenerabil şi necontrolabil, avem o problemă de flexibilitate. Piaţa de energie nu remunerează investiţia în sectorul alimentării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO