Energie

Veniturile slabe din energia verde au înjumătăţit profitul CEZ

Veniturile slabe din energia verde au înjumătăţit...

Autor: Radu Bostan

14.05.2014, 00:06 263
Profitul operaţional (EBITDA) al grupului ceh de utilităţi CEZ a scăzut la mai puţin de jumătate în primul trimestru al anului, comparativ cu primele trei luni ale lui 2013, pe fondul unei pieţe proaste pentru segmentul de energie regenerabilă, afectat de modificări legislative introduse anul trecut.
 
Cu activităţi pe plan local de producţie, vânzare şi distribuţie de energie electrică, CEZ a realizat un EBITDA de 800 milioane de coroane cehe (29,1 mil. euro), faţă de un rezultat operaţional de 1,8 miliarde de coroane în primul trimestru din 2013.
 
WikiZF: Profilul companiei CEZ Distribuţie S.A.
 
Cauza principală a fost o scădere de 84% pe segmentul de producţie energetică, format în România exclusiv din centrale pe surse regenerabile, a căror rentabilitate depinde de schema de sprijin prin certificate verzi. Grupul ceh a investit peste un miliard de euro într-un complex eolian amplasat în Dobrogea, dar mai generează energie şi prin câteva microhidrocentrale, care sunt de asemenea beneficiare de subvenţii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO