Energie

Vestea pe care o aşteptau toţi şoferii. Benzina a coborât sub 5 lei şi în Bucureşti

Vestea pe care o aşteptau toţi şoferii. Benzina a...

Autor: Roxana Petrescu

29.08.2015, 13:28 1765
Benzina şi motorina au coborât astăzi sub pragul de 5 lei/ litru după ce la începutul săptămânii acelaşi lucru se întâmplase în mai multe judeţe din România, printre care Bacău, Constanţa sau Tulcea.  
 
Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Petrom, la staţia de pe şoseaua Alexandriei, atât benzina cât şi motorina puteau fi achiziţionate astăzi cu 4,97 lei pe litru.  
 
Ieftinirea carburanţilor vine în contextul în care barilul de petrol a ajuns să se tranzacţioneze sub pragul de 50 dolari, după ce în urmă cu un an, acesta se tranzacţiona la un maxim de 115 dolari.  
 
Preţurile la carburanţi depind în primul rând de evoluţia cotaţiilor internaţionale la produsele petroliere, care urmează evoluţia petrolului, dar cu un anumit decalaj, şi care „rotunjeşte“ practic vârfurile de creştere sau scădere exprimate de ţiţei. Spre exemplu, dacă faţă de iunie 2014 barilul de petrol este mai ieftin acum cu peste 60%, cotaţiile la benzină au pierdut 40% din valoare în acelaşi interval. Faţă de acelaşi moment, motorina din România este cu aproape 18% mai ieftină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO