Energie

wpd, un grup german, vrea să facă două proiecte eoliene uriaşe în Marea Neagră, de 1.900 MW, peste jumătate din capacitatea eoliană de pe uscat: Discutăm deja cu autorităţile locale. Ce evoluţie va avea energia verde anul acesta? Aflaţi la ZF Power Summit 2022, 22-24 februarie

wpd, un grup german, vrea să facă două proiecte...

Autor: Roxana Petrescu

15.02.2022, 00:07 4844

Grupul german wpd, axat pe dez­voltarea şi punerea în funcţiune a proiectelor de energie re­ge­ne­rabilă, a iniţiat de­mer­surile pentru realizarea pri­melor două parcuri eo­liene în Marea Nea­gră. Di­mensiunea cu­mula­tă a celor două par­curi este de 1.900 MW şi este o capacitate semni­fi­cativă ţinând cont de fap­tul că România are acum, în total, 3.000 MW în eo­lie­ne pe uscat.

„La finalul lunii iulie anul trecut, wpd offshore a devenit prima companie din România care a aplicat în mod oficial pentru dezvoltarea de proiecte eoliene offshore în Marea Neagră. Back Sea 1 (500 MW) şi Black Sea 2 (circa 1.400 MW) sunt cele două parcuri, iar pentru acestea deja s-au consti­tuit companiile de pro­iect“, se arată pe site-ul grupului german wpd, în cadrul unui comu­nicat de presă.

Potrivit PNRR, pâ­nă în prima jumătate a anu­lui 2023 România trebuie să aibă un mecanism funcţional pentru investiţii în acest domeniu.

„Pe baza experienţei vaste şi a know-how-ului legat de proiecte eoliene offhsoe la nivel global, wpd pffshore este pregătit să facă toate demersurile necesare pentru a transforma România în prima ţară care va monta turbine eoliene în Marea Neagră“, se mai arată pe site-ul wpd.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO