Energie

ZF Power Summit 2021. Borbèly Kàroly, Telekom România: România este pe harta tehnologiei europene. Avem potenţial pentru a implementa proiecte, dar ne trebuie o strategie bună pentru a atrage cât mai multe fonduri

ZF Power Summit 2021. Borbèly Kàroly, Telekom România:...

Autor: Cristina Bellu

24.02.2021, 10:03 512

Sectorul energetic trebuie să fie conectat, trebuie să fie în ton cu tehnologia, altfel nu poate să fie un sector energetic eficient, consideră Karoly Borbely, director public affairs la Telekom România

“România este pe harta tehnologiei europene. Avem potenţial pentru a implementa proiecte, dar ne trebuie o strategie bună pentru a atrage cât mai multe fonduri”, a spus Borbèly Kàroly în cadrul ZF Power Summit 2021.

Alte declaraţii

Telekom, în afară de serviciile de date voce, conectivitate de bază, în ultimii 7-8 ani, am început să oferim servicii integrate, implementăm proiecte complexe în domeniul IT. Ne-am asumat un rol de integrator. În afară de proiectele de bază în care asigurăm conectivitatea parcurilor solare şi eoliene cu conectivitate de date-voce, avem proiecte exclusiv pentru sectorul energetic pe care le implementăm cu clienţii noştri.

Avem proiecte de smart city, implementate alături de autorităţile locale, implementăm sisteme de iluminat, de reducere a CO2, suntem în pas cu tehnologia.

Acestă tranziţie energetică are efecte extrem de pozitive asupra companiilor din tehnologie.

Firmele private şi publice trebuie să gândescă o strategie pe termen lung, nu doar să cumpere câteva calculatoare, ci să gândescă integrat, ce vor face în următorii 5-10 ani, şi să-şi construiască o strategie de digitalizare.

Digitalizarea înseamnă o uşurinţă a interacţiunii, înseamnă performanţă şi eficienţă foarte mare.

Sectorul privat este cu 2-3 paşi înaintea celui de stat. Companiile de stat au început să fie preocupate de digitalizare. Este important să existe gândire pe termen lung, foarte bine corelată. Doar cu proiecte mici nu vom putea absorbi banii de la CE.

După un 2020 marcat de evenimente speciale este momentul să ieşim toţi şi să facem business. România are un potenţial fantastic. Cu un pic de perserverenţă la nivelul strategiilor guvernamentale putem face lucruri foarte frumoase.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO