Energie

ZF Power Summit 2022. Antoine Kohler, GFG, acţionarul Liberty Galaţi: Suntem al doilea cel mai mare consumator de energie din România şi în urma tranziţiei verzi vom fi primul

ZF Power Summit 2022. Antoine Kohler, GFG, acţionarul...

Autor: Răzvan Botea

24.02.2022, 11:10 170

Antoine Kohler, Executive Simec Power Solutions GFG Alliance (Liberty Steel Group), a spus, la ZF Power Summit că Liberty Galaţi, fostul Sidex, este al doilea cel mai mare consumator de energie din România şi, după procesul de decarbonizare, va ajunge primul.

„Suntem al doilea cel mai mare consumator de energie din România şi odată cu transformarea verde vom fi primul”, a spus Antoine Kohler.

Ce a mai spus Antoine Kohler la ZF Power Summit 2022:

Antoine Kohler, Executive SIMEC Power Solutions GFG Alliance (Liberty Steel Group)

GFG ţinteşte neutralitatea din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Acest lucru înseamnă transformarea businessului în sensul folosirii hidrogenului. Planul de investiţii pentru România este de 1 mld. de euro.

Suntem al doilea cel mai mare consumator de energie din România şi odată cu transformarea vom fi primii.

Este o provocare. Avem un plan care include faptul că energia va rămâne la preţuri ridicate. Dacă preţurile continuă să vom discuta cu autorităţile pentru a găsi soluţii.

Decarbonizarea este o necesitate. Cu toate acestea, da, trebuie să accelerăm procesul de decarbonizare şi tranziţie verde, dar trebuie să ne gândim şi la stabilitate, dacă scoţi cărbunele trebuie înlocuit.

Nu vrem să scădem producţia, vrem să o creştem. La Galaţi vrem să ajungem la 4 milioane de tone de oţel pe an.

Întrebarea pentru autorităţile Uniunii Europene: putem lucra împreună  pentru a ne folosi de fondurile disponibile care să susţină industria şi decarbonizarea? Vrem să creştem producţia, să decarbonizăm producţia, iar întrebarea este dacă vom lucra împreună pentru finanţarea tranziţiei verzi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO