Energie

ZF Power Summit 2022. Christina Verchere, CEO OMV Petrom: Avem nevoie de legea offshore acum. Este important să avem legislaţia potrivită pentru a putea investi

ZF Power Summit 2022. Christina Verchere, CEO OMV Petrom:...

Autor: Alexandra Matei

22.02.2022, 12:42 352

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, susţine că România are nevoie în cel mai scurt timp de legea offshore, întrucât consideră că este nevoie de o legislaţie clară la nivelul ţării astfel încât să se poată face investiţii.

Ea a menţionat, în cadrul ZF Power Summit 2022, că s-a bucurat să îl audă pe Ministrul Energiei, Virgil Popescu, vorbind despre această lege şi despre necesitatea ei, însă a subliniat că nu îi este clar când va fi pusă la punct.

„Este atât de important să existe legislaţia potrivită pentru a putea investi. Trebuie să înţelegem cu adevărat cât de important este să avem un climat investiţional potrivit, deoarece timpul necesar investiţiilor este lung. Am fost încântată să aud cuvintele Ministrului Energiei cu privire la legea offshore, însă cronologia nu este atât de clară pentru mine. Continuăm să spunem că vine legea offshore, însă noi avem nevoie de ea acum”, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Alte declaraţii:

 Rolul nostru principal este de a produce şi furniza energie. Aceasta este ceea ce facem, aceasta este responsabilitatea noastră. Am lucrat în industria petrolului şi gazelor toată cariera mea. În al doilea rând, responsabilitatea care ne mai revine este să ne asigurăm că ajutăm România şi compania noastră să se transforme.

 Ţinta este să ne asigurăm că producem, oferim şi investim. Dorim să investim pentru a ne asigura că putem creşte efectiv nivelul de producţie pe care îl oferim României.

 Cred că este important, în contextul preţurilor mari la gaze, să dau câteva explicaţii. Probabil că toată lumea crede că acest preţ mare înseamnă profit pentru producători. În 2021, însă, impozitul pe care a trebuit să-l plătim pentru veniturile din gaze a fost de trei ori mai mare decât am plătit în 2020. Toată creşterea mare a preţurilor revine statului român.

 Înţeleg că trebuie luate măsuri temporare. Ne uităm la cele mai bune practici din toată Europa pentru a ne asigura că România este capabilă să facă acest lucru şi să le implementeze.

 Este important să investim în ceea ce avem nevoie astăzi şi, de asemenea, să facem investiţii pentru mâine.

 O parte a strategiei noastre este să intrăm în energie regenerabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO