Energie

ZF Power Summit 2022. Ioan Iordache, directorul executiv al Asociaţiei pentru energia hidrogenului: Trecerea hidrogenului de la chimie la energie implică autorităţi şi strategii naţionale, nu numai la nivel de companie

ZF Power Summit 2022. Ioan Iordache, directorul executiv...

Autor: Răzvan Botea

24.02.2022, 13:19 118

Trecerea hidrogenului de la chimie la energie implică autorităţi şi strategii naţionale, nu numai la nivel de companie, a spus Ioan Iordache, directorul executiv al Asociaţiei pentru energia hidrogenului, la ZF Power Summit 2022.

„Trebuie să ştim exact unde vrem să ajunge, ce vrem să facem. Se vorbeşte de o strategie a hidrogenului de peste un an, dar despre care nu am văzut nimic. Trecerea hidrogenului de la chimie la energie implică autorităţi şi strategii naţionale, nu numai la nivel de companie”, a spus el.

Alte declaraţii:

Hidrogenul este un vector de energie, nu doar un combustibil, nu doar o materie primă. Dacă energia electrică nu o putem stoca ca atare, hidrogenul poate fi folosit atât în spaţiu, cât şi timp.

Industria românească are deja 100 de ani experienţă în ceea ce înseamnă hidrogenul.

Resursa umană este un principal atu şi experienţa industrială, ambele nefolosite. Oamenii specialişti sunt din ce înc e mai puţini, pleacă acolo unde se simt utili.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO