Energie

ZF Power Summit 2022. Iuliana Pănescu, head of treasury, Premier Energy: Targetul este de 300-500 MW în următorii ani în România şi în regiune. Vedem succesul în sectorul în care activăm şi îl vom replica şi în regenerabile

ZF Power Summit 2022. Iuliana Pănescu, head of treasury,...

Autor: Alexandra Matei

23.02.2022, 13:59 349

Premier Energy, companie care a activat, până acum, în sectorul gazelor naturale ca distribuitor şi furnizor de gaz în România şi, respectiv, distribuitor şi furnizor de electricitate în Republica Moldova, face tranziţia către energia regenerabilă, iar targetul setat deja este de 300-500 MW în următorii ani la nivelul României, dar şi în regiune.

„Dorim să continuăm expansiunea pe segmentul principal de gaz natural în România, dar am simţit ca Premier Energy să intre în sfera de regenerabile, ca urmare a directivelor şi intenţiilor clare ale Uniunii Europene de a merge spre zona de green. Am achiziţionat acest parc de eoliene în Tulcea, în zona Dobrogea. Acum reuşim să marcăm începutul unei noi linii de business pentru Premier Energy în România. Dincolo de planul în România, de a extinde zona de producţie de electricitate din surse regenerabile, ne concentrăm şi pe Europa Centrală şi de Sud-Est. Avem anumite targeturi identificate în ţările vecine - Bulgaria, Grecia, Croaţia - tot în sfera de regenerabile. Considerăm că businessul nostru poate beneficia de sinergii cu ţările vecine şi de complementaritate. Targetul este de 300-500 MW în următorii ani în România şi în regiune. Bineînţeles, dincolo de vânt, ne uităm la solar şi explorăm şi varianta de cogenerare”, a detaliat Iuliana Pănescu, head of treasury, Premier Energy, în cadrul ZF Power Summit 2022.

Alte declaraţii:

 În momentul în care decizi să faci o investiţie în regenerabile, un investitor se va uita la rata de profit din proiectul respectiv. În continuare, România prezintă o rată de rentabilitate foarte mare. Potenţial există, la fel şi un drive al autorităţilor. Întrebarea este în ce măsură România va reuşi să integreze toate aceste capacităţi. E foarte important să le vedem puse în producţie.

 Statul are, împreună cu mediul privat, o oportunitate de a demonstra că România poate deveni un campion al producţiei de energie din surse regenerabile. Cred că am trecut de start, e momentul în care trebuie să fructificăm.

 E important să existe pentru investitori stabilitate şi predictibilitate. Vrem să existe o comunicare deschisă a mediului privat cu autorităţile.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO