Energie

ZF Power Summit 2022. Ondrej Safar, CEO, CEZ România: Dacă furnizorul nu are bani, îi pune în pericol pe distribuitor, companiile de transmitere, poate chiar şi pe producători. Acesta este lanţul banilor

ZF Power Summit 2022. Ondrej Safar, CEO, CEZ România:...

Autor: Eduard Ivanovici

22.02.2022, 12:27 275

Ondrej Safar, CEO, CEZ România, prezent în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2022, spune că în cazul grupului ceh din domeniul energiei - cel mai mare producător de energie eoliană din România - schema de susţinere a fost finanaţată de compania de aprovizionare a CEZ, adăugând că toţi banii care merg către sectorul energetic trec la un moment dat prin furnizori. 

„Suntem în aceeaşi situaţie ca ceilalţi participanţi din sector. Suntem nerăbdători să începem să primim compensaţii. Până acum, schema de susţinere a fost finanţată de compania noastră de aprovizionare, ceea ce este foarte important pentru stabilitatea sectorului energetic. Este important de ştiut că toţi banii care merg spre sectorul energetic trec prin furnizori. Dacă furnizorul nu are bani, îi pune în pericol pe distribuitor, companiile de transmitere, poate chiar şi pe producători. Acesta este lanţul banilor”, a spus CEO-ul.

 

 

Alte declaraţii:

 
  • Consumatorii vulnerabili de acum vor fi vulnerabili şi în cinci ani, aşa că predictibilitatea mediului este foarte importantă.
 
  • Lichiditatea merge mână în mână cu predictibilitatea şi, dacă sunt întâlnite aceste două condiţii, ar trebui să fie declanşate investiţiile în eficienţa energiei şi producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO